Zorg aan huis

Wanneer Caroline Harbers – verpleegkundige in de wijk bij Joris Thuis Oirschot – de ochtend of avonddienst start, weet ze welke cliënten die dag op haar rekenen. Soms doen zich onverwachte situaties voor,  iemand die valt of onwel wordt en direct hulp nodig heeft. Dat vergt flexibiliteit en improvisatietalent van Caroline, omdat de geplande zorg ook gewoon doorgaat.

Maar juist dit spanningsveld trekt haar aan: “Als de kwaliteit van zorg ondanks de tijdsdruk gewaarborgd blijft ben ik dik tevreden.” Ouderenzorg en Caroline zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Werken in de thuiszorg, is een bewuste keuze. “Het is de wens van  vele ouderen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen en hun eigen leven te regisseren. Ook al zijn ze zorgafhankelijk. Dat ik deze wens mede in vervulling kan laten gaan geeft me voldoening.”

Meer dan dat!
De thuiszorg is gericht op verzorgen en verplegen. Denk onder andere aan begeleiding bij het douchen, behandeling van een wond of het injecteren van insuline. Maar er is meer! Caroline: “Als zorgcontactpersoon van cliënten sta ik in nauw contact met familie, huisarts en andere disciplines. Een uitdagende, mooie rol. Met elkaar zoeken naar passende zorg en de cliënten in hun kracht zetten zijn betekenisvolle onderdelen van mijn werk.” En van betekenis is Caroline! Voor mevrouw Van Kroonenburg toch zeker. Na een moeilijke periode waarin fysiek herstel en het verlies van haar man samen viel heeft Toos – zo wordt ze door de thuiszorgmedewerkers aangesproken – het leven weer aardig op de rit. “Dankzij de goede zorg van Joris Thuis, zegt ze vol overtuiging. Na mijn operatie kon ik niet eens mijn eigen boterham smeren, nu functioneer ik nagenoeg zelfstandig. Met veel geduld, begrip en een luisterend oor hebben Caroline en haar collega’s mij door een verdrietige tijd heen geloodst. Zonder hen zou ik niet uit dit dal zijn gekomen.”

Wat een lovende woorden…!

Woorden die Caroline eens te meer doen beseffen dat zij een geweldig, veelzijdig vak heeft en de thuiszorg oprecht omarmt. Ze gunt dit beroep iedereen.

”Veel geduld, begrip en een luisterend oor.“

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *