“Wij weten het leven op waarde te schatten.”

Onderhoudsvrijproducten! De consument kiest er steeds vaker voor. Alument B.V. speelt daarop in met de productie en montage van onder andere aluminium kozijnen. Maar…! Het bedrijf doet meer. Zeven jaar geleden startte Rolf Smulders vanuit zijn huis in Middelbeers; tegenwoordig heeft hij vijftien mensen in vaste dienst en werkt samen met ZZP’ers. 2019 begon voor hem, zijn familie en gezin – partner Messina Huybrechts en zoon Max – intens verdrietig. Hij verloor in februari volstrekt onverwachts zijn vitale vader, kort daarop werd zijn moeder ziek. Een enerverende tijd waarin Rolf en Messina konden rekenen op hun medewerkers; zij zetten een extra tandje bij.

Hij is de rust zelve

In de ruime showroom aan de Industrieweg, met optimaal lichtinval en een mooi uitzicht op de Bestseweg, nemen Rolf en Messina ruimschoots de tijd voor het interview. Ondanks dat ze in een emotionele rollercoaster verkeren gaan de zaken door. Messina: “Dat kan dankzij ons goed functionerend team, de onderlinge sfeer is super, iedereen kent z’n taak en neemt verantwoordelijkheid. Er is weinig verloop. Op vrijdag sluiten we gezamenlijk de werkweek af, dat vinden we belangrijk.” Voor Rolf was het geen jongensdroom om ondernemer te worden, toch waagde hij de stap. En dan heb je zowaar een eigen zaak! Een grote verantwoordelijkheid, die soms zwaar op de schouders drukt. Iedere ondernemer ligt daar ’s nachts weleens wakker van, dat is bij Rolf niet anders. Maar meestal is hij de rust zelve, ontspant ie op tijd. Al werkt hij op zaterdag, voor hem begint het weekend op vrijdagavond. Hijzelf voetbalt, zijn zoon Max idem dito. De jongste telg twijfelt. Of hij wordt voetballer, of hij gaat bij Alument werken. Messina: “Mocht dat laatste het geval zijn, dan begint Max onderaan de ladder. Zo leert hij het meest.”

Knap lastig voor een control freak

De klantenkring van Alument reikt tot ver over de dorpsgrenzen. Het bedrijf is  transparant, doet eerlijk zaken en staat voor kwaliteit. 80% van de omzet wordt gehaald uit de eigen productie én montage van aluminium kozijnen. Ook voor kunststofkozijnen, veranda’s, schuifpuien, rolluiken, screens en horren kunt u terecht. Twee jaar geleden haakte Messina aan. Tot die tijd werkte ze met veel plezier bij de krant, besloot te stoppen na een reorganisatie. Rolf vroeg haar bij hem te komen werken. “In eerste instantie was ik terughoudend. Werk en privé zouden wel heel dicht bij elkaar komen te liggen, ik had weinig ervaring in deze branche. Dat is knap lastig voor een control freak zoals ik.”

Een goed stel

Toch dook Messina erin, volgde cursussen en leerde snel. Richt zich nu op de administratie, boekhouding en personele aangelegenheden. En! Is eigenaresse van Maxxien, heeft een eigen label in kussens, poefen, tassen en vloerkleden. Aansprekende items die naadloos aansluiten bij de producten van Alument, twee bedrijven die het wonen en werken veraangenamen. Een goeie combinatie, een goed stel! Messina – door intimi Sien genoemd – is van Belgische afkomst en werd 21 jaar geleden verliefd op Rolf. Het was wennen toen ze voet aan grond zette in Middelbeers; nu wil Messina voor geen goud meer weg. Hun zoon Max groeit in het dorp op, vrienden wonen dichtbij en er is altijd iets te beleven. Met Maxxien (Max – Sien) heeft ze iets van haarzelf. “Ik ben blij verrast met alle enthousiaste reacties; dat stimuleert mij om mijn bedrijf verder uit te bouwen.”

Andalusië is topfavoriet

Ook Alument blijft in ontwikkeling. Een aantal zaken zullen altijd bij het oude blijven. Die maken het tot wat het is, een betrouwbaar, deskundig en solide bedrijf. Rolf: “Wij luisteren goed naar de klanten, gaan uit van hun behoeften, denken met ze mee. De buitenkant van een woning of pand is een  visitekaartje. Mede dankzij jarenlange ervaring en eigen productiebeheer, worden de meest ingewikkelde constructies gerealiseerd. Onze kwaliteit zit ‘m ook in een gedegen montage, het nakomen van gemaakte afspraken en dé perfecte afwerking.” Voor de finishing touch van een terras – voor velen hun favoriete stek – kan Alument eveneens ingeschakeld worden. Rolf en Messina vertoeven zelf ook graag onder hun overkapping in De Beerzen, met elkaar of met goeie vrienden. Ze hechten waarde aan sociale contacten, gaan op vakantie naar verre oorden, Andalusië is favoriet. Ze dromen van een appartementje in het zuiden van Spanje. Tien jaar geleden lanceerde de moeder van Rolf het idee om op vrijdagavond met de voltallige familie – inclusief dochter Carla, haar kinderen en partner – te borrelen. Messina “Een traditie die we koesteren. Rolf en ik wisten het leven al op waarde te schatten, door alle gebeurtenissen nog een graadje extra.”    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *