“Veganistisch eten is toch onvoorstelbaar duur???”

Hey, hier Loes weer. Je weet wel.

‘Die veganist’ uit Oostelbeers.

Over dat veganistisch eten niet duur is.

Daar zou ik over schrijven.

Veganistisch eten is niet duur. So I said it.

Eet je iedere dag biefstuk – van met de hand gemasseerde runderen – in een sausje van rode port die is gebotteld in het jaar negentienhonderd ‘expensive’? Of worden het diepvries schnitzels van een Duitse supermarkt, bekend om zijn opgestapelde rijen dozen. Dat maakt aardig wat verschil in de prijs van je maaltijd. Voor iemand die plantaardig eet, geldt precies hetzelfde. Jij die de boodschappen doet, kiest ervoor goedkoop of duur uit te zijn.

Als veganist heb je echt niet iedere dag een ‘vleesvervanger’ nodig. Door bewust boodschappen te doen en seizoengroenten te eten, houd je de maaltijden betaalbaar! Dat is ook de bedoeling. Voor mij althans. Want hoezeer ik ook van planten hou, een geldboom ontbreekt in huize Rebelicious. Op dinsdag kook ik wat luxer; dan heb ik standaard mee-eters (nee, ik bedoel niet die zwarte puntjes op mijn neusvleugels). Ik kook op deze dag via het Thuisafgehaald-principe (ik kook – jij haalt). Alle overige dagen zijn gevuld met lowbudget keuzes, verwerk ik de leftovers of maak gebruik van seizoenproducten en aanbiedingen. Aangezien “Mag ik je mascara lenen?” en “Is de nieuwe Donald Duck er al?” van sommige seizoengroenten niet houden, hoef ik geen spruitjes met ze te delen. Ook voor rode kool, bieten en pompoen trekken mijn spruitjes hun neus op. Mijn moeder zei altijd al… “Als het lekker is?…..bulten!” Bulten! Oftewel veel opscheppen. Dat doe je natuurlijk niet als iets vies is. En komt het eten uit de frituur? Ook vette kans dat er geen overschot is.

DIRECT EEN SOORT BRUGGETJE NAAR DE COLUMN VAN DE DERDE EDITIE;

veganisten zijn geitenwollen sokken-types, broodmager, lijkbleek en health-freaks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *