“Van bloemen word ik altijd vrolijk”

Een huis zonder bloemen van de Vier Mennekes is voor de Oirschotse Joska Smetsers ondenkbaar. Elke zaterdag worden er dan ook bloemen gekocht en kan zij niet, dan gaat haar man Danny Heessels op pad. Paula van Houtum-van der Schoot, eigenaresse van de bloem- en kadoboetiek en haar medewerkers zorgen voor diverse boeketten of maken ze op maat.

Ruim 19 jaar geleden opende de Vier Mennekes haar deuren en de moeder van Joska was één van de eerste klanten. “Ik ging weleens met haar mee om bloemen te halen. Mijn kinderen doen nu hetzelfde. Ze rapen in de werkruimte van Paula en haar medewerkers de  afvalbloemen op, dat is een feestje. Ik krijg een gelukzalig gevoel van de prachtig gekleurde seizoenbloemen in minder geijkte combinaties. De passie die erin word gelegd is bijna tastbaar.” aula geniet van het compliment, ze vindt het een voorrecht om deze bijzondere dorpswinkel te mogen runnen en met bloemen te kunnen werken. Na een zware periode – haar man Jan overleed eind 2017 – probeert ze de draad weer op te pakken en dat heeft onder andere geresulteerd in een volledige metamorfose. Joska is aangenaam verrast: “De wandkast met allerlei nieuwe accessoires is een lust voor het oog. De winkel oogt ruimer en ademt een vrolijke, gezellige sfeer.”

Ook mensen van ‘buiten Oirschot’ weten de Vier Mennekes feilloos te vinden. Familie van Joska uit Boxtel en Sint-Michielsgestel bijvoorbeeld zijn trouwe klanten, wetende dat Paula voor originaliteit en kwaliteit gaat en de klant centraal stelt. Paula en het team hebben in de loop an de jaren een hechte, gemoedelijke band met Joska opgebouwd. Paula verzorgde de grafstukken toen de moeder van Joska overleed. Joska: “Danny en Paula stonden samen te huilen bij het grafstuk van mijn moeder.” Vreugdevolle gebeurtenissen zoals het huwelijk en de geboorte van hun kinderen werden eveneens gedeeld. Elk jaar maakt Paula op een verrassende wijze het bruidsboeket na. Hoe leuk is dat? Over 9 jaar zit ze een halve eeuw in het vak. Met haar positivisme, levenslust en vakbekwaamheid gaat Paula deze mijlpaal ongetwijfeld halen. En Joska is erbij!

Een reactie op ““Van bloemen word ik altijd vrolijk”

  1. Een terechte Ode aan Paula en de 4 mennekes. Ik haal altijd de bloemen voor jubilea, feesten en zieken op mn school in Tilburg, bij haar winkel. Een feestje voor t oog . Iedereen kijkt er naar uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *