Onderweg

Berdien van de Ven Uitvaartbegeleiding praat in deze rubriek met inwoners uit Oirschot, Spoordonk en De Beerzen over het leven van alledag. In ons leven zijn we allemaal onderweg. Onderweg naar werk of familie, een bijzondere plek en…de dood.

Boomkweker Ike van Iersel (25), geboren en getogen Spoordonkenaar, voelt zich als een vis in het water tussen ‘zijn bomen’. Maar ook bij de vijver achter het ouderlijk huis vertoeft de dierenliefhebber graag; het is een prachtige plek waar hij als kind zwom, schaatste en kampeerde. Nu komt Ike er met zijn honden, een ideale omgeving om tot rust te komen.

Cremeren of begraven?

Ik heb helemaal niets met begraafplaatsen, verwacht dat die op termijn gaan verdwijnen. Mijn as wil ik laten uitstrooien bij een boom. Met een herdenkingsboom krijgt het afscheid een blijvend karakter, een groene herinnering die bloeit en groeit. Mijn as wordt door de boom opgenomen; het is gezonde voeding.

Mijn ultieme wens?

Met een verkenningsschip naar Antarctica, dat lijkt me een mega groot avontuur. Ik wil naar plaatsen toe die niet zo vanzelfsprekend zijn, waar toerisme een onbekend fenomeen is. Zo hoop ik ook nog eens naar het koudste deel van de wereld te kunnen, dat ligt in Rusland. Of de mensen op Alaska te gaan bezoeken.

Als morgen mijn laatste dag is?

Dan roep ik familie en vrienden bij elkaar, bouw een feestje achterin het bos en drinken we grote potten bier en shotjes Sambuca. Lekker lullen over van alles en nog wat, met goeie muziek op de achtergrond.

Hiernamaals of reïncarnatie?

Ik geloof in geen van beiden, maar hoop op reïncarnatie. Dan wil ik terugkomen als plant of een Jack Russel. Tenminste…! Als die de ruimte heeft om te rennen en naderhand kan uitblazen op de bank.

Het beste advies tot nu toe?

Keep it simple and smile. Dit advies komt van mijn vader. Het hoeft allemaal niet zo groots. Bij jezelf blijven, doen wat je goeddunkt en luchtig in het leven staan. Financieel onafhankelijk en zelfstandig zijn, dat is mijn streven. Ik voel me een vrij man, dat wil ik blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *