Oirschot is één grafisch plein

In oktober 2017 kwam aan drie generaties De Croon van Heerbeek een eind, Jan Lucassen nam de plaatselijke drukkerij over. Op dat moment had hij al 26 dienstjaren achter de rug bij Jos de Croon, dus hij wist van de hoed en de rand. Zestien jaar oud was ie, toen een neef hem meevroeg naar een open dag op een grafische school. Jan raakte gefascineerd door alle creativiteit die hij daar ‘voelde en proefde’ en wist genoeg…!

De grafische mts volgde en na diverse banen her en der belandde Jan ‘op Den Heuvel,’ waar hij iedere dag vanuit Udenhout met plezier naartoe reed. Het dorp was hem bekend, omdat hij hier veel familie heeft wonen. Voelde zich dermate verbonden met deze streek, dat hij en zijn vrouw Esther in 1995 een huis kochten aan de Boterwijksestraat. Een prachtige stek, waar hun drie dochters zijn geboren. Oirschot is wat hem betreft één groot grafisch plein in een fraaie, groene omgeving, het ademt creativiteit: “fotografen, tekstschrijvers, vormgevers, reclamebureaus, signingbedrijven, handling en verzendhuizen! Oirschot heeft het allemaal in huis. Onze collega-ondernemers leveren mooie resultaten, we werken prettig  met hen samen.” Wie denkt dat Jan en zijn zes werknemers enkel bidprentjes, geboortekaarten en reclamefolders drukken heeft het mis.

Geen eenheidsworst

Drukkerij De Croon ontwikkelt prototypes voor vouwkartonnen verpakkingen, denkt mee over materiaal of bedrukking, personaliseert mailingen en levert uiteenlopend print- en drukwerk, waaraan denk -en puzzelwerk vooraf gaat. We staan er niet zo bij stil! Alle producten die je bij supermarkten of detailhandel uit de schappen trekt zijn voorzien van drukwerk. Etiketten, sleeves, kopkaarten, verpakkingen en zo meer. Er valt bij iedereen weleens een doosje op de deurmat, waarin een verrassing, aanbieding of mededeling zit. Zo’n doosje met inhoud zou zomaar eens bedacht en gedrukt kunnen zijn door de medewerkers van Drukkerij De Croon. “We gaan voor uniciteit en kwaliteit, we leveren geen eenheidsworst. Dat weten klanten, zij keren tevreden terug. De capaciteit van het machinepark is groot, we kunnen elke opdracht aan.  Uiteindelijk is het voornaamste doel dat we samen met de klant blij worden van een succesvol eindproduct.”                            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *