Marina

De wenkbrauwen van wederhelft en kroost schoten in standje frons toen moeder de vrouw het idee opperde om een dorpsmagazine op de markt te brengen. “Help! Mijn dekbedovertrek wordt al te weinig verschoond, en de vieze ramen belemmeren ons zicht. En dat niet alleen! We hebben in korte tijd ook het nodige verlies achter de kiezen, een beetje rust om te verwerken is welkom.”

Ze hadden een punt, een dikke punt zelfs. Maar niet doorslaggevend genoeg. Ik vond in de Oirschotse Lotte Scheepens een enthousiaste compagnon met topkwaliteiten en zo wil het dat u – beste inwoner van Oirschot, Spoordonk en De Beerzen – kennismaakt met dorpsmagazine Kektus.

Wist u dat achter elke inwoner, vereniging of onderneming een interessant verhaal schuilgaat dat het toekomt om verteld en gelezen te worden? Wel nu! Het Kektus team zoekt ze op. We beloven allen een prachtig podium in een eigentijds, onderscheidend en inspirerend magazine. Oprechte interesse in de medemens staat aan de basis van Kektus en mijn grootste uitdaging is om verhalen op passende wijze te vertalen in woorden. Mocht u Kektus trouwens associëren met een cactus dan is dat een schot in de roos. De cactus…! Een stoere, verrassende en sterke plant met opvallende bloemen. Zo eentje die prikt ook. En precies dát is wat Kektus wil zijn. Stoer, verrassend, sterk en prikkelend. Creatieve vormgeving, kwaliteitsfotografie en dynamische artikelen maken het verschil. Het magazine speelt een verbindende rol in de lokale samenleving, stimuleert het onderlinge begrip, vergroot de saamhorigheid en creëert nieuwe ideeën. Utopische woorden? Beslist niet. Ik geloof in de kracht van dorpsmagazine Kektus, het gezicht van de lokale bevolking. Ik geloof in de kracht van de lokale bevolking, dorpsmagazine Kektus laat het u zien. Ondertussen slapen we heerlijk onder de smoezelige dekbedovertrekken, verwelkom ik van harte een regenbui die alle ramen  schoonspoelt en springen de tranen in mijn ogen bij een lied dat herinnert aan degenen die ons zijn ontvallen. Juist zij stimuleren mij te doen wat ik het liefste doe…! “Kekt’us of de Kektus in de brievenbus ligt?” Wordt deze vraag regelmatig gesteld door de Oirschotse, Spoordonkse en Beerse huisgenoten, dan doen we het goed.

Tot de volgende editie!
Marina van Brunschot

3 reacties op “Marina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *