Marina

Wat een overweldigende reacties ontving het Kektus-team, nadat de eerste editie van ’t dorpsmagazine in de brievenbus was gevallen. Ik zweefde op een roze wolk, zij het niet voor lang. Mijn relativerende kijk op het leven brengt dat nou eenmaal met zich mee; niet in de laatste plaats ingegeven door ouders met dezelfde eigenschap.


Over tot de orde van de dag. Dat betekende interviews plannen, gesprekken voeren en artikelen schrijven. En ooh…! Wat had ik mijn compagnon Lotte, andere betrokkenen én mezelf beloofd om op tijd te beginnen. Of deze belofte is nagekomen laat ik gemakshalve in het midden; de stressvolle weken die achter ons liggen zijn uiteindelijk de moeite waard geweest.

Parels

Dat ondernemers en dorpsgenoten de tijd nemen met mij aan tafel te willen zitten en een inkijk geven in hun bedrijf en privéleven noem ik geluk hebben. Wat een parels! Dankzij hun bijdragen kunnen we in Kektus verhalen en gebeurtenissen uit het leven van alledag een podium geven. U zult – net als ik – onder de indruk raken van oorlogsveteraan Maurice Gilsing. Hij stelt zichzelf kwetsbaar op door openlijk over zijn posttraumatische stressstoornis te praten; aangrijpend en inspirerend tegelijkertijd. Maak na dit gevoelige onderwerp dan maar eens een bruggetje naar wat luchtigere zaken, zoals daar is een nieuwe rubriek ‘De Kektus camper’. En het naderende carnaval. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat deze happening al jaren aan mijn neus voorbij gaat; dit tot ergernis van wederhelft die vindt dat ieder feestje gevierd moet worden. De organisatoren van ‘As ’t zoo moet!’ hebben me aan het denken gezet; misschien is het zo gek nog niet om de dagelijkse beslommeringen
van me af te schudden tijdens een polonaise. Ben benieuwd of deze heren al mijn nietcarnavalvierende dorpsgenoten ook weten te motiveren. Wie eveneens met een veranderde tijdsgeest te maken heeft is pastoor Leendert Spijkers; toch wil hij met de kerk blijvend ontmoeten en doet dat beslist niet onaardig. Lees verder op uw gemak ook alle andere verhalen en laat u betoveren door de prachtige fotografie.

Veel plezier en tot de volgende Kektus.

Marina van Brunschot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *