Lelieveld Makelaardij verhuist

In Nederland zijn honderden makelaarskantoren, toch is er maar één zoals Lelieveld Makelaardij in Oirschot. De enthousiaste Ilse Coehorst runde negen jaar het kantoor vanuit de oude Lakenhal en gaat nu verhuizen.

Eind maart betrekt ze de voormalige Toonzaal aan de Rijkesluisstraat met Moniek van Beers, in opleiding voor makelaar en Manou Brans, commercieel binnendienstmedewerker. Ilse: “Ik heb in ons oude pand mooie jaren gekend met bijzondere ontmoetingen. Dat ga ik voortzetten op een nieuwe stek. Ik kijk enorm uit naar de nieuwe grote spreektafel, welke een prominente plek gaat krijgen. De ligging van ons nieuwe onderkomen is ideaal, we zijn zichtbaarder én kijken uit op toeristische trekpleister De Grote Stoel. Hoe leuk wil je ’t hebben?” De verbouwing van galerie naar makelaarskantoor is volop aan de gang en aan het Vrijthof staan al diverse verhuisdozen ingepakt.

Flinke dosis ervaring

Na jarenlang gewerkt te hebben bij een groot Brabants makelaarskantoor stapte Ilse de Oirschotse makelaarswereld binnen. Inmiddels is Lelieveld uitgegroeid tot een bekend en vertrouwd gezicht. “Ik vind het leuk om te netwerken en heb zo vele mensen ontmoet en zelfs diverse vriendschappen opgebouwd. De makelaardij is een dynamische wereld. Soms lijkt het me bijna aan te komen waaien en soms mag ik er wat harder voor werken. Het is voortdurend zoeken naar de juiste balans. Ik ben optimistisch ingesteld, heb veel energie en ben niet zo snel gek te krijgen.”

Dicht bij iemands privé leven

Ilse begrijpt dat er veel makelaarskantoren bestaan. “Het is een geweldig, veelzijdig beroep. Je moet in de makelaardij beschikken over goede sociale vaardigheden, makkelijk contacten kunnen leggen, potentiële kopers enthousiasmeren en met aandacht luisteren. Niemand koopt of verkoopt een huis zomaar. Dat is een grote, soms zelfs emotionele beslissing. Het is bijzonder om in deze fase van iemands leven als makelaar en vooral als mens een bijdrage te leveren. Het humane aspect spreekt mij aan. Ik kom dicht bij iemands privéleven. Zo krijg ik te maken met echtscheidingen of sterfgevallen. Door de verkoop van A tot Z te verzorgen, kan ik een deel van eventuele zorgen wegnemen. De juridische, commerciële tak vind ik ook interessant. Naast de verkoop en aankoop van woningen, zowel nieuwbouw als bestaande bouw, doe ik ook taxaties, het bepalen van de waarde van een huis voor onder andere de fiscus of hypotheekverstrekkers. Zodoende heb ik niet alleen contact met (ver)kopers van een huis, maar zit ik ook vaak aan tafel met notarissen, de gemeente, verzekeraars, projectontwikkelaars en architecten.”

Breed portfolio

Dat Lelieveld wordt geassocieerd met verkoop van woningen in het hogere segment is niet vreemd. Van oudsher komt de klantenkring daar vandaan. Samen met de kantoren Lelieveld in Vught en Oisterwijk beslaat het werkgebied de grote stedendriehoek Tilburg – Eindhoven – ’s-Hertogenbosch. Lelieveld is als Buitenstate makelaar gespecialiseerd in het buiten wonen. Daarnaast verkopen zij veel nieuwbouwprojecten in Midden-Brabant. Momenteel is Ilse druk bezig met de voorbereiding van diverse projecten in Oirschot, Spoordonk, Best, Oostelbeers en Middelbeers. Zij vindt het historische aspect van Oirschot heel bijzonder. “Dat ik mijn werk als makelaar in het monumentale Oirschot kan uitvoeren is voor mij een soort kers op de taart.”

Welkom

Ilse nodigt u graag uit om te komen kijken naar de woningen die Lelieveld in de verkoop heeft. Ook als u interesse heeft om uw woning te verkopen, bent u van harte welkom om eens vrijblijvend binnen te lopen. Gastvrij met een openheid die door de glazen gevel van het nieuwe pand wordt gesymboliseerd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *