“Kinderen met een beperking willen ook sporten.”

Het G-voetbal heeft de laatste jaren een groei doorgemaakt. Niet omdat het aantal kinderen met een beperking is toegenomen, maar omdat deze doelgroep vaker gelabeld wordt om in aanmerking te kunnen komen voor G-voetbal of een andere sport. Velen onder hen willen graag sporten, maar kunnen het reguliere niveau niet aan. Of je nou een VWO student bent met een fysieke handicap, een adhd’er met autisme of cognitieve problemen hebt. Bij voetbalvereniging De Spoordonkse Boys zijn ze allemaal welkom, uit alle windstreken.

Adrie Neggers – oprichter, trainer en leider van het G-elftal – is naarstig op zoek naar nieuwe  voetballers én een vrijwilliger die op termijn zijn rol over wil nemen. “Ik moet er niet aan denken dat

het G-elftal ophoudt te bestaan, zoals onlangs in De Beerzen het geval was. Ook kinderen met een beperking willen voetballen. Ze beleven enorm veel plezier aan het spel, zijn fanatiek en willen net als iedere andere sporter de beste zijn. De teamspirit is sterk, de blijdschap overheerst. Op dinsdagavond wordt er getraind en op zaterdag als we dan geen wedstrijd spelen. Het is van belang dat de voetballers gevoed worden. Dat ze groeien op technisch vlak, dat ze conditioneel en motorisch sterker worden. Hierdoor groeit hun zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde. Degene die mij gaat opvolgen heeft alleen een flinke dosis enthousiasme nodig. Verder leert hij/zij al doende, mij is het ook gelukt. Een G-elftal coachen en trainen is vrijwilligerswerk dat er toe doet, je bent echt van betekenis.”

Hij hoorde er meteen bij

Wat scheidsrechter en voetballiefhebber Jeroen Quinten betreft staat de G van G-voetbal voor Gaaf,  Geweldig en Gezellig. Zoon Lucas (13) begon vorig seizoen bij het G-elftal van de Spoordonkse Boys en mist sindsdien geen enkele training of wedstrijd. “Het heeft mij positief verbaasd hoe snel Lucas in de groep werd opgenomen, hij hoorde er meteen bij. Alle ouders zijn betrokken, het is een hechte club. De wedstrijden worden georganiseerd door de KNVB, ook dit elftal wil competitie spelen en de kampioensbeker in handen hebben.”

Voor nadere informatie:

Bel met Adrie (06 – 29 36 62 69) of Jeroen (06 – 47 24 20 99)

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door de Melis Van Beek Stichting Oirschot.

Een reactie op ““Kinderen met een beperking willen ook sporten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *