Kektus Camper

Een spontane ontmoeting is vaak de leukste ontmoeting, zo eentje die je bijblijft, waaraan je nog eens terugdenkt. Impulsief, op de bonnefooi de Kektus camper starten, door Spoordonk, Oirschot en De Beerzen tuffen en  zien waar ik uitkom. Leuk…! De eerste zonnige zondag van april vond ik een uitgelezen moment om ertussen uit te trekken. Maar niet voordat de camper was ontdaan van verschillende dozen die uitpuilden met glaswerk; dat gerammel hing me al langer de keel uit.   

Laat ik uitgerekend bij de glasbak Jippe van Nunen (24) tegen het lijf lopen. Of hij toevallig zin had in een praatje, onder het genot van een flesje Hertog Jan? De geboren Spoordonkenaar had bedenktijd nodig, was onderweg naar een voetbalwedstrijd. Die van het Spoordonks vaandelteam en DBS. Zijn broer Roel is een vaste kracht in het eerste, speelt niet onverdienstelijk. “Ik hou van de sfeer op het sportveld, zie altijd veel bekenden. Plezierig om met elkaar de wedstrijd te analyseren tijdens de derde helft.” Jippe vertoeft graag in Spoordonk, de rust bevalt hem. “Ik hou niet van drukte. De ons-kent-ons mentaliteit weet ik te waarderen, een kleine gemeenschap is overzichtelijk. Mijn vriendin woont hier ook. We hopen samen ooit een huisje te kunnen kopen in ons dorp.”

Jippe volgt de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Zijn scriptie met als onderwerp ‘Hoe kunnen dieren ingezet worden in de therapie voor cliënten’ slokt alle aandacht op. Volgende maand studeert hij af; werkt nu bij een groep licht verstandelijk beperkten tussen de twaalf en achttien jaar. Allen kampen met hechtingsproblematiek, gedragsstoornissen en trauma’s. Een pittige job! “Door sturing en begeleiding ontwikkelen deze jongeren zich positief. Ze zijn zeker niet kansloos. Het oprichten van een jeugdcentrum is een droom van mij. Kinderen die vastlopen zijn dan welkom, om te chillen of te sporten. Ze moeten hun energie kwijtkunnen. Ikzelf heb ADHD en kan mijn ei in het werk kwijt, dat pakt voor mij goed uit.”

De tijd dringt, de wedstrijd begint. Hij maakt zelf wel effe snel die selfie. Het flesje bier neemt hij mee voor onderweg.  Een goed gesprek met een ambitieuze kerel. Top Jippe! Bedankt.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *