Hoezo een ‘oubollig’ imago?

De verbouwing van het pand zit erop! Daar ging een periode van bikkelen en doorbijten aan vooraf, het resultaat is prachtig. Tommie Verspaandonk kan er tegenaan voor pak ‘m beet de komende twintig jaar. Lang kleefde een ‘oubollig’ imago aan Verspaandonk, ingegeven wellicht door de vele kostuums die in het verleden werden verkocht. De partner van Tessie Neggers en de vader van Ilka en Mika heeft dit beeld van zich af weten te boksen. Wist u trouwens dat hij vrouwen graag zijn winkel ziet binnenkomen?

Verspaandonk men’s fashion staat bekend om betrouwbare en modieuze merken, geliefd bij diverse generaties. Laatst zei een klant. “Mijn opa kocht hier zijn kleren, mijn vader doet het en ikzelf ook.” Grappig detail! Verspaandonk Herenmode startte bij de opa (en oma) van Tommie in Boxtel. Vader Frank opende met zijn vrouw Riekie in 1973 de winkel aan de Molenstraat in Oirschot, en vertrouwen de zaak sinds kort aan hun zoon toe. Een split second hebben Tommie en Tessie overwogen de kledingwinkel samen te runnen. Ze zagen er vanaf. “Soms is het nou eenmaal slimmer om privé en zakelijk gescheiden te houden.” Mijn vader is gestopt en mijn moeder gaat afbouwen, dus ben ik op zoek gegaan naar een medewerker. En heb deze gevonden in de persoon van Anne de Wert. Ze komt van ‘de Oirschotse hei’, woont nu in Oostelbeers en heeft jarenlang ervaring in de kledingbranche. Ik ben blij met haar komst.”

In de Molenstraat is zijn plek

Met het diploma van de middelbare detailhandelschool op zak, wist Tommie in eerste instantie niet precies welke kant hij op wilde. In ieders geval niet naar de winkel van zijn ouders, dat verkondigde hij overal. Vanwege de openhartoperatie van vaders was de keus echter snel gemaakt, de toko moest draaiende gehouden worden. Na een aantal leuke banen in sportkledingwinkels, waaronder die van collega Willem van der Vleuten, bleek zijn plek dus toch in de Molenstraat. Tommie heeft geen dag spijt van de wijze waarop het is gelopen.

Vertrouwen is gegroeid

Verspaandonk men’s fashion kan rekenen op een grote trouwe klantenkring. In het begin stond Tommie in de schaduw van zijn ouders, zeiden klanten tegen hem dat ze wel terug zouden komen als Frank en Riekie er niet waren. Hij snapte het, bleef al die tijd gewoon zichzelf. Gaandeweg groeide het vertrouwen in hem. Bij Verspaandonk wordt je vriendelijk ontvangen en nemen ze de tijd voor je. In de volksmond heet dat ‘unne goeie service.’ Broekspijpen of mouwen op maat maken? Ze draaien hun hand er niet voor om. “Een jongen van achttien kan bij ons terecht, een honderdjarige eveneens en iedereen die qua leeftijd tussen deze twee inzit.” Tommie heeft vanzelfsprekend affiniteit met kleding. Hij ziet er zelf ook graag verzorgd uit. Van één ding is hij overtuigd: “Kleren maken de man én maken het verschil. Dat realiseren sommigen zich onvoldoende, daarom ben ik blij dat vrouwen hun mannen meesleuren naar de winkel. Zij blijven zoeken tot de mooiste combinatie is gevonden.”

Klaar voor de toekomst   

Wat Tommie betreft zijn de vooruitzichten rooskleurig; is hij met zijn volledig gestripte en gerenoveerde zaak klaar voor de toekomst. “Natuurlijk hijgt internet in mijn nek en verandert de markt voortdurend. Ik laat me door niets afschrikken, ga uit van mijn eigen kracht, dat is de beste strategie.”   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *