Geld verdienen tijdens festivals!

Manouk van Heesch (24), Pierre van den Berkmortel (21) en Patrick van de Looy (32) hebben een aantal dingen gemeen. Ze komen uit Oirschot, begonnen hun bijbaantje bij Van Overbeek Sanitair, werken hier nog steeds en zijn content met hun werkgever. Eerstgenoemde laat van zich horen en zien in de zomervakantie, de twee heren zijn in vaste dienst. Beerzenaar Jan van Brunschot (30) – docent natuurkunde – is een gedeelte van zijn zes weken durende zomervakantie ook van de partij.  

Zestien jaar was Manouk toen ze toiletten en douches stond te poetsen in ‘t Gelredome, terwijl Marco Borsato zich op het podium van zijn beste muzikale kant liet zien. Ze ving regelmatig een glimp van de zanger op en genoot van de geweldige ambiance. Hoe tof is dat? Geld verdienen tijdens een concert of evenement? “Hartstikke tof,” lacht de studente bestuurskunde. “Ik maak van dichtbij mee wat achter de schermen gebeurt, kom backstage bij festivals als  Tomorrowland en Lowlands. Indrukwekkend! Soms kom ik in de buurt van VIP’s die vaak dankbaar zijn voor het werk dat we leveren. Ze geven regelmatig fooien. De saamhorigheid tussen collega’s is groot, er heerst een soort kampgevoel, slapen in een container met stapelbedden. Heel cool. Als ik ga werken zeg ik: ‘Doei! Bén weer een weekendje weg’. Zo voelt dat.” Deze Oirschotse schone is een mooi voorbeeld van hoe je bij van Overbeek Sanitair ‘onder aan de ladder’ begint en jezelf omhoog kunt werken naar een leidinggevende functie. Dat hoeft niet, het mag. Heb je iets in je mars en de juiste instelling? Dan wordt dit opgepikt. Patrick van de Looy kan erover mee praten. Ook hij liep op zestienjarige leeftijd rond als schoonmaker, werkte vooral in het buitenland en is nu planner zodat ie vaker thuis kan zijn.

Een fijn boaske

Op festivals en andersoortige evenementen leerde hij snel schakelen, voor zichzelf op te komen, de juiste acties uit te zetten en zelfvoorzienend te zijn. “De job van servicemedewerker indertijd heeft mij gevormd, sterker gemaakt. Ik zou dit werk iedere jongere aanraden. Het is hard werken, maar leuk hard werken. Je bouwt vriendschappen op. Kicken om op gerenommeerde festivals te zijn en een graantje mee te pikken van optredens.” Het viertal weet dat Van Overbeek Sanitair een naam heeft opgebouwd in de wereld van mobiele sanitaire voorzieningen. Patrick: “Een Oirschots boerke die in China toiletpotten wegzet? Da doet ie toch mér. Ik heb aan Peter een fijn boaske.” Pierre knikt bevestigend. Via, via kwam hij zo’n drieënhalf jaar geleden bij Van Overbeek werken. Hoewel de technicus niet aan carrièreplanning doet, ziet en ruikt ie zijn kansen. Volgde al cursussen, gefaciliteerd door Van Overbeek.

Niet zo sexy of toch wel?

Afgelopen winter heeft hij gewerkt op de eerste wintereditie van Tomorrowland in het Franse Alpe d’Huez, één groot avontuur. Pierre kijkt tevreden terug op het werk als schoonmaker, nu gaat hij naar festivals in de functie van technicus. “Op locatie heb je elkaar nodig om kwaliteit te leveren, het geeft mij voldoening als deze opdracht slaagt.” Jan van Brunschot ervaart  ervaart dat ook zo; als ‘broekie’ ging voor hem een wereld open tijdens zijn eerste Lowlands festival. “Stel je eens voor! Zo’n weiland is volledig kaal, een paar dagen verder, én het gigantisch festival kan beginnen. En ik heb daar een bijdrage aan mogen leveren. Magisch! Het werk is zo leuk dat ik in de zomervakanties nog altijd van de partij ben.” Toiletten, douches en wastafels poetsen!? Dat klinkt misschien niet zo sexy als je zou willen, maar bedenk de complete entourage van een festival erbij en dan komt ’t toch dicht in de buurt. Je hebt de beschikking over goeie attributen, kunt hygiënisch werken, zeker als je het bijhoud. De heren en dame zijn eensgezind: “Wij poetsten liever de toiletten dan achter de bar te moeten staan. Dan kan je niet even een rustmoment pakken om naar een spectaculaire act op het podium te kijken.”

Van Overbeek Sanitair zoekt servicemedewerkers.

Voor de maanden juni, juli en augustus.

Wie wil? Wie durft?

Werkzaamheden:

Het op festivallocaties in teamverband schoonhouden van sanitaire units.

Werktijden:

  • Je werkt gemiddeld acht uur per dag in twee shifts van vier uur.

Voorwaarden:

  • Minimumleeftijd is achttien jaar.
  • Klantvriendelijk en servicegericht.
  • Bij een meerdaags festival dien je de hele periode beschikbaar te zijn, meestal van donderdag tot en met maandag.

Inclusief:

  • Toegang tot het festivalterrein.
  • Catering, drie maaltijden per dag inclusief.
  • Vervoer van en naar het festival.
  • Bij een meerdaags festival is er een slaapplaats gereserveerd in een slaapcontainer met stapelbedden.

Interesse? Check de nieuwe site www.werkenbijvanoverbeek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *