De ideale schoenen najagen

Elke ochtend bij het krieken van de dag maakt Marcel Kelders van Kelders comfortschoenen zich op voor een stevige, zo’n anderhalf uur durende wandeling op de Hei. In gezelschap van zijn vrouw Mecheline, trouwe viervoeter en passende wandelschoenen maakt hij zijn hoofd leeg. Hij raadt het iedereen aan.

“Zo verhelderend en verfrissend.” Goeie passende schoenen raadt hij eveneens aan. “Dat is het fundament van ons wezenlijk welzijn. Ontbreekt het aan goede schoenen? Dan liggen lichamelijke klachten op de loer.” Ad  Scheepens – trouwe klant en fervent wandelaar – neemt het advies van Kelders ter harte. Hoort u de volgende opmerking weleens? “Schoenen van Kelders? Vûr één paar schoenen die ge daar koopt kunde d’r ergens anders drie krijgen. Een stuk goedkoper.” Dat laatste weerlegt Marcel: “De levensduur van onze schoen is beduidend langer dankzij de hoogwaardige kwaliteit. Na veelvuldig dragen blijft de buitenkant mooi en de pasvorm intact. De portemonnee hoeft niet zo vaak getrokken te worden. Het idee dat comfortabele schoenen een oerlelijke en oubollige uitstraling hebben is achterhaald. We hebben moderne, hippe exemplaren in onze collectie. Voeten moeten tijdens het lopen kunnen uitzetten, ze moeten kunnen ontspannen in lengte en breedte. Onze kracht is onze specialisatie in bepaalde schoenmerken die verschillende breedtes en lengtes aanbieden. Durea is een Nederlands merk dat maar liefst vijf verschillende wijdtes levert. Wij meten de lengte en breedte van de voet.”

Tranen in mijn ogen

De voorgeschiedenis leert dat Marcel en zijn vrouw Mecheline in 1994 een schoenenwinkel startten aan de Markt. Hij was werkzaam bij de belastingdienst; zij bestierde een pedicurepraktijk. Marktonderzoek – geïnitieerd door henzelf – bracht destijds aan het licht dat de inwoners uit Oirschot, Spoordonk en De Beerzen dringend behoefte hadden aan een schoenenwinkel. Mecheline had als pedicure enige ‘voeten-ervaring’; hij totaal niet. Toch waagden ze samen de sprong in het diepe. Veertien jaar later verkaste het ondernemersechtpaar naar de Bestseweg. Af en toe moest er flink gezwommen worden om het hoofd boven water te houden en werden er emotionele keuzes gemaakt. Zeker na de crisis. “Om te overleven was onderscheiden noodzakelijk.

Dat betekende met tranen in mijn ogen afscheid nemen van de kinderschoenen. Ik was in m’n element als ouders en kinderen tevreden de deur uitliepen en riep het overal dat ‘juist vanaf jonge leeftijd de voeten alle aandacht verdienen.’ Dan is namelijk op latere leeftijd een verwijzing naar de podotherapeut voor doorgezakte voeten niet nodig.”

Knieën, rug en heup

Achteraf redeneren is altijd makkelijk maar toch, de gemaakte keuzes bleken de juiste. Marcel en Mecheline hebben een goedlopende winkel, ontvangen klanten uit alle delen van het land en ook de webshop wordt druk bezocht. Met medewerkers die van wanten weten krijgen klanten een gastvrij onthaal. In september bestaat Kelders comfortschoenen vijfentwintig jaar en in alle mooie en minder mooie jaren die achter hen liggen heeft altijd één ding voorop gestaan. “Goeie, passende schoenen zijn het fundament van ons welzijn. In ons leven lopen we gemiddeld 120.000 kilometer. Iedere stap daarvan is een belasting voor de voeten en gewrichten. Die aanslag realiseren we ons pas bij het ontstaan van klachten. Niet alleen aan onze voeten maar knieën, heupen en de rug doen ook vaak mee.”

Opa’s advies

Met twee kleinkinderen en een derde op komst ziet Marcel erop toe dat zijn nageslacht van bovenstaande doordrongen is. “Opa worden is veruit het mooiste wat mij is overkomen. Dat ik deel uitmaak van het leven van mijn kleinkinderen is ongelofelijk genieten! Ik heb tijd om naar hen te luisteren en leuke dingen te ondernemen. Bijzonder ook om mijn dochter in de rol van moeder te zien.” Voorlopig gaat Marcel op dezelfde voet verder, blijft hij wandelen én jagen, zijn andere grote hobby. Of iemand hem opvolgt is niet helder. “Komt tijd, komt raad. Tot die tijd blijf ik in ieder geval de ideale schoenen najagen.”

Trouwe klant en fervent wandelaar

Ad Scheepens (73)

• Oirschottenaar.

• Sinds vijftien jaar gepensioneerd belastingambtenaar.

• Getrouwd.

• Vader van 2, opa van 4.

• Fanatiek wandelaar en fietser.

• Loopt gemiddeld 2.500 kilometer per jaar.

• Liep twintig keer de Nijmeegse vierdaagse, was herhaaldelijk van

de partij bij de Kennedymars en kent zo’n beetje alle Oirschotse wandelroutes op zijn duimpje.

• Vijfentwintig jaar klant bij Kelders, stelt hoge eisen aan schoenen. Roemt

de service, adviezen en kwaliteit.

• Zijn steunzolen/kousen komen ook via/van Kelders.

• Zweert bij het merk Durea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *