Achter de draaideur

Judith Keijzers-Verschelling…

40 jaar oud, echtgenote, moeder van twee zonen en onze burgemeester. Ze verwelkomt Kektus van harte, overtuigd als ze is van de waarde van dit eigentijds dorpsmagazine.

Op 2 oktober 2017 stapte ze de draaideur van het gemeentehuis binnen om geinstalleerd te worden als burgemeester van Oirschot, Spoordonk en De Beerzen. Een boeiend jaar van interessante ontmoetingen en intensieve samenwerkingen volgde. Ze postte hierover regelmatig een bericht en foto op haar persoonlijke Facebookpagina. Judith blijft dit medium inzetten om de burgers te informeren over haar taken, verantwoordelijkheden en bezigheden. Zowel buiten als binnen de deuren van het raadshuis. Zichtbaarheid is het credo. Voor de komende periode staan belangrijke thema’s op de agenda, die de volle 100% inzet van alle betrokkenen vragen. Dat een burgemeester meer doet dan alleen lintjes doorknippen, 60-jarige huwelijksfeesten bijwonen of Sinterklaas ontvangen moge dus duidelijk zijn. Zoals handhaving van de openbare orde en veiligheid bijvoorbeeld. Judith: “Ondermijning, cybercrime, sexting en drugscriminaliteit lijken schering en inslag. Hoewel Oirschot relatief veilig is, geloof ik niet dat dergelijke ongewenste praktijken aan ons voorbijgaan. Maar exact helder is het niet. In samenwerking met partijen zoals de politie is het mijn verantwoordelijkheid om dat boven water te krijgen. Bewustwording, voorlichting en communicatie zijn daarbij noodzakelijk. Communicatie is sowieso een belangrijk speerpunt in onze organisatie, nu alle zes de fracties zich achter een beleidsprogramma op hoofdlijnen scharen. Het zogenaamde raadsbreed akkoord vereist een andere manier van samenwerken. We zullen moeten investeren in teambuilding en antwoorden zoeken. Hoe opereren we naar de samenleving toe? Kan een politieke partij zich nog profileren? Mijn rol is het begeleiden van dit proces. Ook de bestuurlijke toekomst is een fors dossier waaraan ik leiding geef. Eveneens een uitdaging! Bij dit thema komt namelijk emotie en ratio om de hoek kijken, politiek dus.” Kortom: Drukke tijden voor de burgemeester en haar collega’s. Gelukkig is ze inmiddels gesetteld in Oirschot, en heeft een goede balans gevonden tussen werk en privé.

Tot slot een leuk nieuwtje: Op de wensenlijst van Judith Keijzers-Verschelling staat het aanstellen van een kinderburgemeester. Nadere details volgen..!

 

Op de foto: college en gemeenteraad in actie tijdens een teambuildingsessie.